Netzoals afgelopen jaar organiseren wij weer een Appelpers Dag

Informatie over appelsap pers bij de Kruisbrink

Op vrijdag 20 & zaterdag 21 oktober 

Vanaf 75 kg kunt U appels/peren laten persen op onze locatie. De appels worden gewassen en geperst. Het sap wordt op 80 graden gepasteuriseerd en afgevuld in 5 liter verpakking  Indien men de pakken vorstvrij en droog bewaard zijn ze 2 jaar houdbaar. Een aangebroken pak kunt u nog 2 maanden gebruiken.

De smakelijksteverhouding met appel en peer?

Wij raden in de meeste gevallen 75% appel en 25% peer aan.

Hoe moet de toestand van het fruit zijn?

Het fruit moet vrij zijn van zand of klei, er mag geen schimmel of rot op zitten Het fruit word door ons nog een keer gewassen in de machine. plekjes en wormsteken op het fruit is geen bezwaar.

Krijgt het sap een toevoeging?

Nee, u krijgt 100% appelsap zonder toevoegingen . Het sap is lang houdbaar (2 jaar) omdat het gepasteuriseerd wordt (door het sap te verhitten tot 80 graden Celsius)

Hoe moet u zich aanmelden?

Bij aanmelding dient u het aantal kilo`s zo nauwkeurig mogelijk te doorgeven i.v.m.de doorlooptijd. Vervolgens ontvangt U het definitieve tijdstip. Op deze wijze proberen wij de wachttijd voor U zo veel mogelijk te beperken.

Aanmelding alleen per mail of per telefoon wordt gepland ( vergeet niet de aantal geschatte kilo`s te vermelden)

info@dekruisbrink.nl

0575-451361