Kersen
Kersen van De Kruisbrink zijn heerlijk om te eten. Zoet en sappig. De zon mag haar gang gaan in onze bongerd van ’s morgens vroeg tot in de late avond. Zelfs de laatste zonnestralen bereiken over de weilanden ons fruit nog. En dat proef je!

Dit zomerfruit is de basis van twee andere streekproducten van De Kruisbrink. We maken er namelijk ook jam en kersenlikeurette van.

Pruimen
In onze bongerd (boomgaard) hebben we meerdere soorten pruimen. Die zijn niet allemaal tegelijk rijp. Daardoor is het een verrassing welke soort u aantreft wanneer u ’s zomers onze boerderijwinkel binnenstapt. De pruimen vindt u bij ons van half juli tot begin september.

Wij hebben de volgende rassen:

  • Sint Hubertus (voor jam)
  • Opal
  • Wijnpruim
  • Jubileum
  • Kwetsen (om in te maken en voor taarten)
  • Ontario
  • Reine Victoria

Onze zongerijpte pruimen zijn natuurlijk heerlijk om in de zomer te eten. Maar voor verderop in het jaar hebben we ze ook in Weckpotten.

kruisbr_kerspluk

kruisbr_weck